Mennyibe kerül egy bengáli macska? 2017. 11. 13., Hétfő, 17:20

Mennyibe kerül egy bengáli macska?

Próbálunk a kérdésre teljeskörűen válaszolni, hiszen a bengáli macska vagy bármely fajmacska ára nem egyenlő a vásárlásnál kifizetett összeggel.

Jelen blogbejegyzésünkben levezetjük, hogy miért annyiba kerül egy bengáli cica, amennyiért az oldalunkon áruljuk, más tenyészetekben is a standard árak ekörül mozognak.

Az ár kialakításánál, mint ahogyan azt leírtuk az ide kapcsolódó menüpontban rengeteg tényezőt veszünk figyelembe, tehát ha pontos összegeket szeretnél tudni látogasd meg az Árak fület.  Amennyiben érdekel a macskatartás és tenyészetünk költségei, akkor ajánlott továbbolvasnod ezt a bejegyzést. Ebben a blogbejegyzésben szeretnénk megemlíteni, hogy mik a macskatenyészet induló költségei és az évek alatt milyen összegekre rúgnak. Bengáli macska tenyészetünk nem haszonszerzés céljából árul cicákat, viszont a ráfordított idő és energia, pénzügyi befeketetést kíván. 

A bengáli tenyészet induló és meglévő költségei:
600-800.000 ft - 2 db átlagos egészséges tenyészállat ára
210.000 ft - Fertőző betegségek szűrése - 7 év alatt
280.000 ft - Genetikai betegségek szűrése  - 7 év alatt
210.000 ft - macskák által “elkövetett” amortizációk, takarítás, higiénia  - 7 év alatt
100.000 ft - alapfelszerelés makcsáknak 
112.000 ft - két macska oltása - 7 év alatt
2.000.000 ft - eledel, alom, vitamin stb

Bengáli kismacska extra költségei születéskor
23.500 ft - regisztráció, féreghajtás, oltás
12-17.000 ft - Ivartalanítás, vitaminok, ingyenes kezdőcsomag

Ezek az árak, saját számítsaink szerint a legalapvetőbb felszereléseket és tápokat tartalmazza. A Dr. Bengáli.hu kizárólag minőségi prémium táppal eteti bengáli macskáit. A fentebb említett lista jó útmutatást ad a leendő gazdik számára is, hiszen bizonyos költségeket ki lehet számolni, hogy mennyibe fog kerülni a vásárolt kiscica. Természetesen a költségeken sok esetben lehet csökkenteni, érdemes nagy kiszerelésű tápot és almot vásárolni. 

A fentebb írt információkból kiderül, hogy miért is annyi a bengáli macska ára. Tenyészetünk szeretne kedvezni a kevésbé tehetős leendő gazdik számára is, ezért Mi a márványos bengáli kiscicáinkat jelenleg féláron adjuk, hogy több embernek lehetősége legyen bengáli macskát gondozni. A részletes árlistához és további információhoz kattints ide.
.

up